Procedure oplevering zakelijk glasvezel

Procedure oplevering

Het is zo’n beetje de standaard vraag die we krijgen van leads en klanten voor- of nadat ze kiezen voor zakelijk glasvezel: kan de oplevering van zakelijk glasvezel niet sneller? Het enige antwoord hierop is dat er rekening moet worden gehouden met de standaard levertijd van 10 tot 22 weken.

Als er eerder internet nodig is op locatie kunnen wij wel een tussenoplossing met 4G internet aanbieden. In dit artikel beschrijven we de procedure van oplevering van zakelijk glasvezel.

De oplevering van zakelijk glasvezel neemt dus 10 tot 22 weken in beslag ​zonder garanties. Dat het opleverproces zoveel tijd in beslag neemt komt onder meer doordat het proces uit veel deelprocessen bestaat waarbij meerdere partijen betrokken zijn. Zelfs als er al glasvezel aanwezig is in uw pand adviseren wij om rekening te houden met deze oplevertijd, ook al kan het dan in sommige gevallen wel sneller opgeleverd worden.

Engineeringfase circa 5 weken
Vergunningaanvraag circa 8 tot 10 weken
Uitvoering circa 5 weken
Oplevering circa 2 weken

Na validatie van je aanvraag nemen wij je order in behandeling en bestellen we de glasvezel bij de geselecteerde provider. Zodra de order bevestigd is door de provider, kan het technisch onderzoek beginnen. Hierbij wordt ook vaak door de toegewezen aannemer een site survey bij u op locatie ingepland. De aannemer bepaalt dan waar er gegraven moet worden en regelt alle vergunningaanvragen. Je ontvangt de plan-leverdatum meestal na afronding van de engineeringfase.

Op basis van de bevindingen in de engineeringsfase worden door de aannemer de benodigde vergunningen aangevraagd bij de gemeente. Die hebben doorgaans 8 en soms tot 12 weken om de aanvraag te beoordelen. Pas na goedkeuring mogen de werkzaamheden gestart worden.
Na groen licht voor de vergunningen worden de werkzaamheden ingepland en vervolgens uitgevoerd door de aannemer. Soms wordt deze fase vertraagd door weersomstandigheden, vakantieperiodes, vervuilde grond, obstakels etc.

Voordat de dienst gereed wordt geconfigureerd door Flexx zal deze binnen haar eigen netwerk worden getest. Als er een managed router met installatie op locatie is besteld, dan vindt de installatie hiervan spoedig plaats na gereed melding van verbinding.

De gecommuniceerde plan-leverdatum na de engineeringsfase voor de oplevering van de verbinding is niet per definitie ook de daadwerkelijke opleverdatum. Gedurende het traject zijn er diverse versnellende en vertragende factoren mogelijk. De plan-leverdatum is dan ook indicatief en niet bindend. Wij houden u waar mogelijk op de hoogte van de vorderingen en dragen er in ieder geval zorg voor dat u een snelle en stabiele verbinding opgeleverd krijgt waar u zorgeloos mee kunt werken

Specialist in bereikbaarheid voor bedrijven & instellingen

Waarom Flexx Solutions?

Flexx Solutions houdt de nieuwste ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Onze klanten kunnen er zeker van zijn dat hun communicatie-omgeving altijd up-to-date is in deze continu veranderende wereld. Bij Flexx Solutions zetten we ons dagelijks in om u het grootst mogelijke gemak en plezier aan jouw communicatie te laten beleven – thuis, onderweg en op kantoor.

Kennis van zaken

Door onze verregaande kennis van het inrichten van netwerkinfrastructuren zijn wij in staat aan al uw wensen te voldoen waarbij de kwaliteit hoog in het vaandel staat.

U staat centraal

Flexx Solutions heeft pas goed werk afgeleverd als ú tevreden bent. Ons beproefde stappenplan voorkomt missers en misverstanden en dus tegenvallers achteraf.

Altijd de modernste techniek

Door continue scholing en training van de werknemers binnen ons bedrijf is Flexx Solutions in staat u de meest moderne technieken aan te bieden zodat ú goed bent voorbereid op de toekomst.

Hulp nodig bij het maken van een passende keuze?

Laat je vrijblijvend adviseren door een van onze adviseurs. Samen met u zoekt Flexx Solutions naar passende oplossingen op maat voor uw infrastructuur.

No items found

Custom text